Hier zit ik dan, op het terras van hotel Du Lac in Limone Sul Garda, een plek waar ik gedurende mij leven al zeker 15 keer te gast ben geweest. Met zowel het gezin als ook met geliefden en vrienden. Het hotel heeft een bijzondere plek in mijn hartje ingenomen en het is dan ook met deze reden dat ik heb besloten om hier de laatste input aan mijn biografisch boek te schrijven. Tijdens mijn talloze bezoekjes aan dit plekje, met zowel familie, geliefden als vrienden had ik nooit gedacht dat dit het decor zou gaan vormen voor de afronding van mijn biografie. Een verhaal dat nog altijd in beweging is en daarmee lastig afsluitbaar is. En dat is eigenlijk maar goed ook. Ik heb zoveel geleerd en nog te leren dat ik mensen graag meeneem in dit proces. Anderen helpen is een van mijn eigenschappen, kernwaarden. Dat is een van de redenen waarom ik (business) coachingstrajecten aanbied.

Motivatie

Enkele jaren geleden belandde ik in een diep dal. De buitenwereld zag dit niet. Ik had alles voor elkaar: goedlopend bedrijf, mooi huis en een fijne relatie. Ik voelde me alleen niet thuis met mezelf. Ik leefde als vrouw in een mannenlichaam. Dit had ik jarenlang proberen te verbergen voor mezelf, en anderen, door enorm te focussen op carrière en materiële middelen. Totdat het niet meer ging en het (levens)licht abrupt uitdoofde. Er moest “wat” veranderen. Ik ging een zwaar, maar bevrijdend proces in. Maar goed, dat stuk ligt achter mij en mijn boek geeft voldoende uitweiding over dit proces.

De afgelopen jaren heb ik voldoende tijd in mezelf geïnvesteerd, waardoor er weer ruimte voor anderen is ontstaan. Door alle zelfreflectie en levenswijsheden die ik heb opgedaan in de loop der tijd, voel ik dat ik de kracht in huis heb om anderen hiermee naar een hoger niveau te brengen. Zoals al op mijn website beschreven staat, om anderen ook die beste versie van zichzelf te laten worden. Dit onderwerp is veel breder dan genderdysforie, een thema waar ik zelf mee te maken had. Veel mensen leven in een versie van zichzelf die niet volledig de versie is die ze graag zouden willen zijn. Vooral in de Nederlandse (westerse) maatschappij is dit vaak aan de orde. Dit heeft deels met angst voor het onbekende te maken en deels met maatschappelijke beeldvorming, structuren en vooringenomen ideeën.

Mindset

Daar waar ik dacht dat mijn leven enorm complex zou gaan worden, waarbij het zakelijk succes dat ik boekte zou stagneren door mijn transitie, ben ik in een rollercoaster vol mogelijkheden beland. Mijn angsten t.a.v. het zakelijk openbaar kunnen functioneren als vrouw bleken totaal ongegrond, zoals eigenlijk nagenoeg alle angsten irreëel zijn. Maar pff, wat kunnen deze angsten destructief en beperkend zijn. En dat is niet nodig! Ik wil anderen hier graag in helpen, om een positieve mindset te vinden. Deze mindset zal alles veranderen, je perspectief, kansen en blik op de wereld. Mogelijkheden dus, legio van mogelijkheden.

Geluk vind je dicht bij jezelf

Ontdek jezelf en wat je gelukkig maakt, dat is mijn mantra. Het kunnen helpen van anderen die het zo moeilijk hebben, is zo’n waarde voor mij die een echt geluksgevoel teweegbrengt. Ik geloof overigens oprecht dat door mijn keuze, er weer andere zaken op mijn pad gaan komen. Ja, sommigen zouden dit positieve karma noemen. Dit hoeft echter niet jouw pad te zijn. Ieder mens wordt gelukkig van andere waarden, maar ik kan jou helpen deze waarden te ontdekken. Er zijn voor anderen heb ik altijd graag gedaan, dankbaarheid is voor mijn gevoel een van de mooiste dingen die er is.

Gelukkige groet,

Ellen