Geluk, een woordje dat slechts uit 5 letters bestaat, maar in de praktijk kan het nastreven ervan bij mensen tot grote problemen leiden. Veel mensen leggen een grote focus op het status en het materiële om geluk te behalen.  Zodra deze doelen behaald zijn, zou men per definitie ook gelukkig zijn. Vinden we met zijn allen, toch? In deze algemene opvatting heb ik mij ook grondig vergist. Waarom vergissen we ons allemaal erin? En hoe komen we eruit? Gelukkig heb ik mij uit deze denkfouten weten te knokken en daardoor kan ik nu anderen helpen bij hun traject naar geluk en vrijheid, met name in zakendoen.

Geld en status

Een aantal jaar geleden had ik de doelen bereikt die velen als maatgevend beschouwen: ik had een universitaire master behaald, een goedlopend bedrijf opgericht, ik was verloofd en mocht over materiële zaken niet klagen. Toch kwam een depressie steeds dichterbij en beheersten angsten mijn leven. Ik was verre van gelukkig en leefde van dag tot dag, gebukt gaande onder zeer sterke gevoelens van ongeluk. De depressie waarin ik terecht kwam deed mij inzien dat er wat moest veranderen, dat kon alleen door mezelf onder ogen te komen. Dat was hard, confronterend én uiteindelijk bevrijdend. Ik heb mijn vicieuze cirkel weten te doorbreken door het inzetten van mijn transitie als transgender. Dit was mijn pad, maar ieders pad is natuurlijk anders. Daarom is mijn boodschap is veel breder. Geluk zit hem zoals besproken dus niet in materiële zaken, maar in het dicht bij jezelf blijven en de dingen doen die echt bij jou als persoon passen. Goed leren onderzoeken wat jou als persoon maakt en waar jij gelukkig van wordt.

Verandering is eng?

Okay, klinkt goed? Yes! Ja…. maar alleen is het minder makkelijk dan we vaak van tevoren bedenken. Vaak beginnen we aan een nieuw pad met een goed voornemen of gevoel. Maar als de eerste stappen genomen moeten worden dan voelt dit spannend, eng en zelfs oncomfortabel. Dit is de werking van je reptielenbrein, hetgeen ooit gecreëerd is om ons te beschermen. In het bereiken van geluk zit het ons echter vaker in de weg dan dat het ons behulpzaam is. Waar vroeger, in de tijd van de jagers en verzamelaars, nieuwe situaties groot gevaar betekenden, scheppen nieuwe situaties in de huidige tijd nieuwe kansen en mogelijkheden. Ons buikgevoel zal door de invloed van het reptielenbrein echter argwanend en voorzichtig zijn. Het zijn juist die ‘hobbels’ die overwonnen moeten worden, de mentale beperkingen, en niet het nieuwe pad dat we willen inslaan. Ik help mensen daarom in het aangaan van zaken die oncomfortabel voelen waardoor een nieuwe pad inslaan een natuurlijke manier van leven wordt.

Het mooie is namelijk dat wanneer we samen deze ‘hobbels’ in je hoofd overwinnen, er gelukstofjes worden aangemaakt. Deze stofjes zorgen voor een nieuwe persoonlijke energie die kansen schept. Je staat veel meer open voor nieuwe mogelijkheden en je trekt mensen aan met deze energie. Hiermee creëer je de ultieme versie van jezelf en je zult zien dat gelukkig zijn dan ineens binnen handbereik ligt. Door het bereiken van deze mindset en versterkte persoonlijkheid, zul je merken dat andere zaken die je vroeger als hoofddoel nastreefde, plots vanzelf op je pad komen. De vraag is alleen of de zaken die als hoofddoel dienden nog tot een hoofddoel behoren. Tijdens dit traject kom je vaak achter verrassingen over jezelf! Maar wat het doel ook mag zijn, manifesteren wordt op deze wijze een natuurlijke bezigheid. Door de energie die je uitstraalt, trek je mensen en kansen aan die bij jouw nieuwe pad horen.

Samen naar euforie

Ik heb ontdekt dat anderen helpen een van mijn kernwaarden is, ik word hier oprecht vrolijk van. Jij wordt jezelf met een positieve mindset dankzij mijn hulp en dat stemt mij een gelukkig mens met een groeiende eigenwaarde. Daarnaast heb ik zelf een zwaar traject afgelegd van depressie naar euforie en ook nog een eigen zaak opgebouwd. Ik ben een typische ervaringsdeskundige met coachende kwaliteiten om anderen te helpen. Ik ben er daarom van overtuigd dat ik met mijn nieuwe mindset jou over de hobbels kan trekken op weg naar een eigen of vernieuwde business én vooral, plezier in het leven.

Gelukkige groet,

Ellen